Основни препоръки за начина на хранене
Във всички случаи трябва да се ограничи приема на храни, които съдържат наситени мастни киселини. Това са: тлъстите меса, пълномаслените млечни продукти и готовите захарни изделия. Избирайте нетлъсто месо, морски риби и изделия с ниско съдържание на мазнини. (light). Ограничете приема на пържени храни, чипсове и храни тип fast food.
Нормалното ниво на холестерола помага да се задържи целулозата, която предотвратява повторното усвояване на холестерол от червата.
Освен това трябва да се приемат храни, богати на антиоксиданти, особено плодове и зеленчуци. Източници на антиоксиданти са също така и чаят и червеното вино.
Изключително значение също така има обогатяването на храненето с витамини от група B: B6, B12 и фолиева киселина.